SuperShield Elastic супереластично покритие, опаковка 1 галон (3,786 л)

Универсално супереластично терморефлексно и хидроизолационно покритие. Свойства: Еднокомпонентен продукт с пастообразна консистенция на база водна полимерна дисперсия. Съдържа […]

130 лв.
 
Бърза поръчка на 0892286666 и на Viber / WhatsApp или попълни телефон и ние ще се свържем с теб.
С натискането на бутона декларираш, че си съгласен с нашите общи условия.


Задайте въпрос за продукта

Универсално супереластично терморефлексно и хидроизолационно покритие.

Свойства:
Еднокомпонентен продукт с пастообразна консистенция на база водна полимерна дисперсия. Съдържа около 20 % вакуумни керамични микрокапсули в дисперсията, респективно – 35 % в изсъхналия изолационен слой.

Изсъхналото и втвърдено покритие от ”SuperShield Elastic” притежава следните положителни технически качества:
– рефлекция около 90 % на слънчева радиация
– устойчивост на атмосферни въздействия
– водоустойчивост и водонепроницаемост
– температуроустойчивост от -30 до +80о C
– паропроницаемост
– пукнатиноустойчивост
– дълготрайна еластичност

Област на приложение:
– Защита от слънчева радиация на всякакъв тип строителни конструкции.
– Изпълнение на нови хидроизолации на покриви, външни и вътрешни стени, подове, тераси, балкони и др.
– Ремонт и саниране на стари хидроизолационни покрития, включително и от битумни материали и ламаринени листове.
– Хидроизолационна защита на подземни части на сгради, стени на мазета отвън, хидроизолация под керамични плочки, корнизи на прозорци, около комини и др.
– Хидроизолационна защита на метални повърхности (от алуминий, мед, поцинкована ламарина и др.)
– Херметизация на специална техника и съоръжения със специално предназначение.

Начин на работа:

А.) Необходими допълнителни материали и инструменти – Четки, валяци, механизирани средства /миксери/, ленти от нетъкан текстил от полиестерни влакна тип ТН-В, с маса около 140 гр/м² / за работещи силно натоварени фуги /
Само при покриви и тераси:
– Воал от стъклени влакна 60-100 гр/м²
– Нетъкан текстил от полиестерни влакна тип ТН-В, с маса около 140 гр/м²
– Защитни минерални посипки,. най добре посипка от вакуумни керамични микрокапсули

Б.) Подготовка на основата
Основите за изпълнение на хидроизолации с ”SuperShield Elastic” трябва да бъдат с достатъчна товароносимост, да бъдат сухи, необледенени, чисти
При наличие на пукнатини, неравности или големи фуги между строителните елементи /над 2 мм/ същите се запълват с “Теракол циментова шпакловка”, полиуретанова пяна или друг подходящ строителен разтвор.
Всички изпъкнали ръбове и ъгли се заоблят с радиус най-малко 4 см.
Прах, нестабилни частици, олющвания и други онечиствания,които понижават адхезията, трябва да бъдат отстранени ръчно или механично с четка или сгъстен въздух.
Остатъчната влажност на минерални основи не трябва да надвишава 8 %.
Преди изпълнение на хидроизолационното покритие основите се грундират. Грундът на база ”SuperShield Elastic” се приготвя на място, като се разрежда продукта с вода в съотношение 2:1 по обем, при непрекъснато разбъркване до получаване на хомогенна маса с подходяща консистенция.
Грундът се полага ръчно, с помощта на четки с дълги и меки косми и с дълги дръжки, като се разтрива енергично така, че да покрие изцяло повърхността на основата. След изсъхване на грунда в продължение на 12 до 24 часа в зависимост от температурата и влажността на околната среда се пристъпва към нанасяне на основното хидроизолационно покритие.

В.) Специфични изисквания
– минерални основи (бетон, газобетон, мазилки, гипскартон и др.) – трябва да имат достатъчна якост (не по-малко от 28 дни), да бъдат гладки и с равна повърхност, без незапълнени пукнатини и фуги.
– Метални и галванизирани повърхности трябва да бъдат почистени с подходящ разтворител.
– Основи от битумни материали – мехури, вълни, гънки и отлепени покривни мушами трябва да се отстранят чрез разрязване, подлепване, както и премахване на стари минерални посипки.

Г.) Полагане на ”SuperShield Elastic” като слънцезащита и основна хидроизолация на плосък покрив
Непосредствено преди употреба всяка опаковка се отваря и се разбърква енергично (ръчно или с механична бъркалка) до получаване на течно-пластична маса с консистенция, удобна за работа.
Еднокомпонентната еластична хидроизолация ”SuperShield Elastic” се нанася върху подготвената повърхност без разреждане, обикновено в два пласта кръстосано посредством четка, валяк или механизирано. Между нанасянето на двата слоя трябва да се изчака 24 часа.
Препоръчва се изпълнението на хидроизолациите да става в сухо време при температури от +5
до +35 оC и относителна влажност на въздуха максимум 75%.
За усилване на хидроизолационните покрития (особено около комини, за защита на ъгли и др.) се използува армиращ слой от стъклен или полиестерен воал.
Рулото от воал (тъкан), навито стегнато на картонена или пластмасова тръба, се разполага върху основата така, че като се развива да застъпва предшестващата ивица с 5-10 см.
Пред рулото с широка четка, валяк или механичен разпръсквател се полага слой от ”SuperShield Elastic” с дебелина около 1 мм (около 1 l /м²), успоредно с това рулото се развива и притиска така, че да се пропие с ”SuperShield Elastic” и да се залепи цялостно за основата.
По горната повърхност на залепения воал (тъкан) се полага ”SuperShield Elastic” с дебелина на слоя 1 мм (около 1 l /м²).
При саниране на съществуващи хидроизолации и при по-малки на площ конструкции /до 100 м2/ се нанасят 2 слоя с валяк, през 24 часа, вторият – напречно на първия, като дебелината на всеки слой е около 0.25 мм.
Армиращ плат в тези случаи не необходим.
Повърхността на завършеното хидроизолационно покритие трябва да е равна, с правилно оформени наклони. Водата трябва да се оттича изцяло, без да се задържа на по-малки или по-големи участъци.
Дебелината на хидроизолационното покритие в изсъхнало състояние при изпълнение на основна хидроизолация не трябва да е в границите 0,5 – 1.6 мм. в зависимост от възприетата технологиия.

Д.) Полагане на ”SuperShield Elastic” за повърхностна хидроизолация и оформяне на работещи фуги (до 0,5 см). Фугата се ограничава с хартиено тиксо от 2 до 5 см симетрично от двете страни на действителния отвор. Нанася се един слой ”SuperShield Elastic” и след около 5 мин. тиксото се отлепя. Втори, евентуално трети слой се нанасят по аналогичния начин след 24 часа. Върху така обработената фуга може да се нанесе декоративен слой от ”SuperShield Exterior”. Повърхности с множество микропукнатини следва да се обработят изцяло със два слоя ”SuperShield Elastic”
Армиращ плат и посипка от вакуумни керамични микрокапсули в тези случаи не са необходими.

Указания:
– Трябва да се избягва полагането на ”SuperShield Elastic” непосредствено преди дъжд, защото преди да е изсъхнало, покритието се отнася от водата.
– При всяко, дори и най-малко прекъсване на работата, четките,пропити с паста, трябва да се оставят в съд с вода, за да не се допусне изсъхването на хидроизолационния продукт по тях, което ги прави негодни за по-нататъшна употреба.
– От дрехите, тялото и инструментите ”SuperShield Elastic” се измива лесно с вода, докато не е засъхнал.
– Всички материали да се пазят от достъп на деца. Да не се допуска поглъщане и попадане в очите. При попадане върху кожата, измийте незабавно с вода

Разходна норма и технически характеристики:
– За основна хидроизолация – необходима дебелина от 1,6 до 2,0 мм – 2,5 l / м² ”SuperShield Elastic” . Разходът на армираща тъкан е 1,1 м²/м².
– За саниране и хидроизолации на стени, тавани и при по-малки на площ подови и покривни конструкции – необходима дебелина от 0,45 до 0.6 мм – 0,5 l /м² ”SuperShield Elastic”.

Технически данни:
Суровинна база: водна полимерна дисперсия и вакуумни керамични капсули
рН-стойност: 8 – 9
Време на съхнене при 23 ± 2 оC: до 24 часа
Водонепропускливост при налягане 2 кРа: минимум 72 часа
Относително удължение: не по-малко от 450 ± 50 %
Сцепление с основата след 192 часа:
– стомана – 0,7N/mm²
– бетон: 0,75N/mm²
– газобетон: 0,9 N/mm²
– битум: 0,6 N/mm²

Разреждане – с вода , не повече от 5 % . Добавяне на по-голямо количество вода съществено влошава еластичните характеристики на резултантното покритие.

Срок на годност:
12 месеца от датата на производство в оригинални затворени опаковки при температури от +5 до +35 оC. Да се пази от замръзване и от преки слънчеви лъчи.

Безплатна и бърза доставка

За продукти с редовна цена над 150 лв. и под 20 кг. получаваш безплатна доставка до 24 часа със Спиди.

Върни лесно

Пазарувай спокойно и сигурно. Ако продуктът не отговори на очакванията ти може да го върнеш до 14 дни.

Гаранция

Всяка марка е утвърдена с качеството си, а ние ти даваме гаранция и сервиз за всеки неин продукт.

Попитай експерт

Получаваш професионална консултация и отговор на всичките ти въпроси свързани с работата на продуктите.

Най-продавани продукти

masterphilipsrohnsonrohnsonlevoittwe

към начало